Lily Jacobs actief in de PvdA Nijmegen sinds 1985.

Bron: Jubileumboek in voorbereiding PvdA Nijmegen Terug

In 1980 kwam ik samen met Jean Buskens, mijn partner, vanuit N.Holland naar Nijmegen. We zochten een prettig leefklimaat omdat we toe waren aan gezinsuitbreiding. Economische recessie kleurde de wereld. Maar in Nijmegen werd gepionierd met de opbouw van de stadsvernieuwing. (Voor Jean en mij, beide stedenbouwkundige, een prettige uitdaging). In 1982 werd de VVD in het College ingewisseld voor de PvdA. Onder de bezielde leiding van Wim Hompe, Annie Brouwer en Piet Timmermans werd er een stevige basis gelegd voor de stabiliteit en de uitstraling die de stad nu heeft. Het was een politiek zeer inspirerende tijd. Zelfwerkzaamheid werd gevraagd en beloond.
In die tijd werd ik lid van de Rooie Vrouwen met een tweeledig doel:
Enerzijds miste ik als jonge moeder, werkzaam als bouwkundig ingenieur steun in mijn dagelijks gevecht tegen onrecht in het algemeen en in de door mannen gedomineerd bouwwereld in het bijzonder. Samen met gelijkgestemden bereik je meer. Zo schreven we de Nota Ruimte voor Sociale Veiligheid waarmee we politiek draagvlak creëerden voor een veilige toegankelijke stad.
Anderzijds streefde ik ernaar de stem van woondeskundige vrouwen te laten doorklinken in bouwprojecten. Ik richtte samen met anderen in 1985 de Vrouwen Advies Cie. (VAC) voor de woningbouw op. Dit lukte, ondanks veel tegenwind, door de niet aflatende steun van Wim Hompe. De VAC kwam er en groeide zelfs uit tot de eerste Vrouwen Woonwinkel in het land (1990 SEV experiment). Helaas kwam de gemeente haar toezeggingen om deze woonconsumenten in te schakelen bij de beoordeling van bouwplannen in 1998 niet meer na waardoor de organisatie ter ziele ging. Hoewel ook de gemeentepolitiek trok werd ik in 1987 gekozen in Provinciale Staten.

Van Rudy Rabbinge, die lid werd van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid nam ik de portefeuille RO over. In 1989 kreeg de stichting “Nederland Nu Als Ontwerp” de ruimte om in een werkweek “Nu Nijmegen Arnhem Ontwerpen” de basis te leggen voor het Knooppunt Arnhem Nijmegen. Wijlen Burgemeester Ine Dales presenteerde in die tijd de Nijmeegse plannen voor “de Sprong over de Waal”. In Provinciale Staten werd hevige strijd gevoerd over deze planologische ontwikkelingen. Uiteindelijk zegevierde de Waalsprong in 1990 waarmee de stevige agrarische weerstand overwonnen. Nijmegen kreeg ruimte om de omvangrijke werkloosheid terug te dringen en verder te bouwen aan werkgelegenheid en een aantrekkelijke stad in het strategisch gelegen en kansrijke Knooppunt Arnhem Nijmegen.
In 1994 werd ik gedeputeerde, verantwoordelijkheid voor het Milieu (Nijmeegse bodem en vetaffaire, Weurtse gezondheidsproblematiek, ARN ) en voor Financiën waaronder het toezicht op de Gemeente Financiën. PvdA afdelingsvergaderingen vielen helaas altijd samen met de fractievergaderingen voor Provinciale Staten in Arnhem. Nadien bracht mijn werk mij steeds verder van Nijmegen, toch werd mijn binding met de steeds fraaier wordende stad niet minder.
In antwoord op mijn klachten over de centralistische en naar binnen gekeerde partijstructuur kreeg ik in de tijd van Ruud Vreeman een onafhankelijke plek in het partijbestuur (1997-2000). In Brussel werd ik lid van het COR (Comité van de Regio’s) en in Straatsburg lid /vice vz socialistische fractie van het CLRAE (Comité voor Locale en Regionale Autoriteiten). In 2004 stelde ik me kandidaat voor het Europese parlement. Mijn drive: het vertegenwoordigen van de lokale en regionale overheden in het EP. In de campagne tijd was het hartverwarmend me zo stevig gesteund te weten door de Nijmeegse afdeling. Voorkeursstemmen op Emine Boskurt maakten dat ik nu eerste opvolger voor het EP ben. Dat betekent tijd om verder te werken aan “New kind of policy” dat ik in 2003 oprichtte (www.newkindofpolicy.nl). En tijd om mijn ideeën over het lokale bestuur als “wethouder van buiten” te toetsen in de gemeente Culemborg. Wettelijk verplicht en dus onvermijdelijke zet ik mijn relatie met Nijmegen binnenkort om in een lat-relatie. Maar Nijmegen blijft mijn basis.    

-3 Toegevoegd op: 29-09-2012 01:44:33
sV6gDO , [url=http://uzvcifyrztzl.com/]uzvcifyrztzl[/url], [link=http://gtposujnteuj.com/]gtposujnteuj[/link], http://fqjldbeunnvu.com/
plgxuqngdsq
-3 Toegevoegd op: 28-09-2012 11:29:40
6cxSl3 otegzeanpdih
iuqnwm
-3 Toegevoegd op: 26-09-2012 23:21:54
mRAxZn , [url=http://yhlxqwbjiozl.com/]yhlxqwbjiozl[/url], [link=http://pmhikvaxoaba.com/]pmhikvaxoaba[/link], http://yqlgqvloewln.com/
loypqfirc
-3 Toegevoegd op: 25-09-2012 19:44:16
g3AMnU viojpmssifmo
xryfdeg
-3 Toegevoegd op: 25-09-2012 07:35:50
Discussiepunt: de therapie kost een koele $100.000. Is dat een prijs die we wielln/kunnen/moeten betalen?Gelukkig hebben deze mannen ook nog een goedkopere optie: Chemotherapie (Taxotere)Bijverschijnselen : Haaruitval, misselijkheid, bloedarmoede en diarree en wellicht nog tijden in het ziekenhuis liggen.Provenge is kosteneffectiever dan Taxotere. Dit is te wijten aan het ontbreken van de vereiste premedicatie en ondersteunende zorg bij het gebruik van Provenge in vergelijking met Taxotere. Ik zou kiezen voor Provenge. Belangrijste bijverschijnselen : 1 a 2 dagen rillingen, vermoeidheid, koorts en hoofdpijn. Bovendien met Provenge een langere levensverwachting en betere levenskwaliteit dan Taxotere. Kosten $ 93,000.
Kawaldeep
Titel: *
Naam: *
E-mailadres: *
Uw reactie:
Anti-Spam protectie
Type deze code over a.u.b.:
*