Er is een tijd van komen, een tijd van gaan.

Een oude volkswijsheid schetst zo berustend, de verandering wanneer iemand afscheid neemt.
Het plotselinge vertrek van een kamerlid gecombineerd met kleefzekere minister die een bananenschil worden voor het kabinet dat niet meer verder kan, rkenen we maar tot de calamiteiten waarvoor berusting niet opgaat.
Normaliter zwaai je iemand uit en een ander neemt rustig voorbereid zijn/haar plek in. Al of niet na zware selectie en al of niet gekozen. Op zichzelf is dit in het bestuur niet zo bijzonder. Wat afscheid en opvolging, wel bijzonder maakt is de verandering van de persoonlijkheid, de verandering van karakter, ervaring en deskundigheid, van opvatting en uitstraling, van contactuele vaardigheden enz.

In Culemborg heb ik nu al heel wat afscheid mee mogen maken. In de raad, in de organisatie, bij de griffie en in het college. Binnenkort vindt de benoeming van Roland van Schelven tot burgemeester plaats. Hij zal waarnemend burgervader Frans Moree gaan opvolgen. Een uitdagende klus voor van Schelven want Frans Moree heeft met verve leiding gegeven aan Culemborg dat een hectische bestuurlijke fase doormaakte. Hij bracht Culemborg weer rust, legde contacten, bouwde bruggen en doorbrak verkokering. In alle bescheidenheid werkte hij gedegen maar liefst op de achtergrond. Hij bleef veel langer dan in november 2004 werd voorzien en daardoor heeft hij ook daadwerkelijk Culemborgse bakens kunnen verzetten.
Inmiddels hebben de wethouders samen met een groot deel van de gemeenteraad (het deel dat niet in de vertrouwenscommissie zat) via de Culemborgse Courant al een beetje kennis kunnen maken met de d'66er Roland van Schelven. Hij oogt energiek, ervaren en enthousiast, belangrijke kenmerken om iets op te bouwen en verder te brengen. Eind Augustus zullen we hem persoonlijk gaan ontmoeten, ik wens hem nu alvast veel succes toe. Maar omdat Frans Moree op 7 juli afscheid neemt wil ik hem in de column dank zeggen voor zijn inspanning als waarnemend burgemeester.

Titel: *
Naam: *
E-mailadres: *
Uw reactie:
Anti-Spam protectie
Type deze code over a.u.b.:
*