Aandacht

De wereld om ons heen is dynamisch. We leven allemaal in een hoog tempo om de constante
veranderingen bij te houden. We moeten van alles, we willen van alles, en tegelijkertijd
doen we wat we willen. Door al dat gehaast, komen we te weinig toe aan "aandacht".
Aandacht voor anderen, aandacht voor elkaar, aandacht ook voor onszelf.
Rond de kerstdagen en de jaarwisseling gaan onze harten verder open en nemen
we even tijd om wel die aandacht te geven. We zoeken familie en vrienden op voor de
feestdagen. Geluk, 'n goede gezondheid en voorspoed wensen we elkaar over en weer! Ik denk wel eens was het maar alle dagen kerst!

Vlak voor de feestdagen was er een bijeenkomst van de Kring Culemborgse Bedrijven. Daar
vroeg ik aandacht voor mensen die het moeilijk hebben in onze gehaaste samenleving.
Ze staan aan de kant, hadden het moeilijk met hun gezondheid, of omdat ze meer buitenlandse ervaring hebben dan in Nederland. Onvoorziene omstandigheden maken van mensen buitenstaanders.

Omdat het College van B&W zich inzet voor een sterk, sociaal en samenhangend Culemborg, vroeg ik bij deze bijeenkomst ook aandacht voor werkzoekenden. Zo is er de regeling voor Tijdelijke Ontwikkeling Plaatsen (TOP). Daarmee kunnen werkzoekenden een bedrijf laten zien wat ze in huis hebben en kunnen eventuele vooroordelen uit de wereld geholpen worden. Zo krijgen mensen de kans om weer een toekomst op te bouwen in een werkplek en kunnen zij met hun kwaliteiten weer meedraaien in onze snelle samenleving. Heel bescheiden maar ook trots en gelukkig vertelde Ismael Faiiz over zijn ervaring. In Afghanistan was hij zelfstandig ondernemer. Toch kwam hij niet aan de slag. Met zijn TOPplaats bij de Peugeotdealer komt hij weer tot ontplooiing. Aandacht voor elkaar doet ertoe.

Daarom zou het mooi zijn als we in 2007 aandachtiger met elkaar omgaan. Samen bouwen aan een sterk, sociaal en samenhangend Culemborg. Dit doet de gemeente (ambtenaren, gemeenteraad en college ) dagelijks met minder dan 1% van de Culemborgers. Samen met uw betrokkenheid kunnen we veel meer bereiken. Een mooi voornemen voor het nieuwe jaar.?


Titel: *
Naam: *
E-mailadres: *
Uw reactie:
Anti-Spam protectie
Type deze code over a.u.b.:
*